neděle 3. března 2013

Motel smrti - recenze

poster
Thriller / Horor
Originální název: Vacancy
USA, 2007, 85 min
Když rozhádaným manželům (v podání Kate Beckinsale a Lukea Wilsona) dojde benzín rozhodnou se přespat v nedalekém motelu. Brzy však zjistí, že se ocitli ve své nejhorší noční můře. Zdejší majitelé je sledují na každém kroku pomocí skrytých kamer a začne jim jít o život, když zjistí že se stali jen loutkami ve vražedném pornu…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Motel smrti zní možná podle obsahu jako laciný horor, ale to není pravda. Alespoň podle mě ne, protože se mi opravdu líbil. Je to typ filmu, který Vás dokáže vyděsit a není plný hektolitrů krve a násílí. Což je velké plus.
Ve filmu máme v podstatě jen 2 hlavní hrdiny a to sice manžele, které si zahráli Kate Beckinsale (Pearl Harbor, Van Helsing)  a Luke Wilson (Moje superbejvalka, Prostředníci), což jsou poměrně známí herci, kteří své role zahráli skvěle. Možná i díky nim film působil ještě více sugestivně. Takovou menší zajímavostí je to, že Kate ve filmu původně ani neměla hrát (hlavní roli si měla zahrát Sarah Jessica Parker).


Celkový děj je vlastně velmi jednoduchý: manželé bojují o život. V motelu.
Ve filmu jde právě o tu atmosféru a o to, jak si postupně oba hrdinové uvědomují, že něco není v pořádku. Jejich vztah prochází dost těžkým obdobím, ale když přijde boj o život, tak si oba dva uvědomí, že se milují a že musí přežít už jen kvůli tomu druhému. Což se mi líbilo, protože to bylo prostě milé a romantické. Samozřejmě však film není romantický, to ani zdaleka. Žánrově bych to zařadila na velmi dobře natočený thriller. 

V dnešní době není problém najít kdekoli nocleh. Bohužel někdy je ten nocleh vstupenkou do pekla, ze kterého se nedostanete ven. Když se člověk ocitne ve špatnou dobu na špatném místě, tak to většinou nedopadne dobře. Motel v tomto filmu je opravdu motel smrti. Zdejší úchylní majitelé našli zálibu ve strašení a zabíjení lidí, kteří se tu rozhodli přespat. Je to rozhodně děsivá představa. Film mi možná trošičku připomínal THE STRANGERS. Manželé, útočníci.. Ovšem i když budu Motel smrti hodnotit dobře (film se mi vážně líbil), tak i přesto jsou Strangers pořád lepší. Ale to proto, že jsou moje srdcovka.

Ve filmu je hodně lekacích scén, skvěle zachycena atmosféra a samotný boj o život. Já jsem tento film doposud viděla dvakrát a pokaždé jsem se bála. Ani chvilku jsem se nenudila. Neustále se tu něco děje a některé scény byly tak moc napínavé, že jsem z toho byla sama hodně nervózní a běhal mi mráz po zádech.

Pokud chcete film, co dokáže vyděsit, ale zároveň u něho nebudete zhnusení, ale budete se bát - zkuste Motel smrti. Za mě Vám ho rozhodně doporučuji :))

Filmu dávám 5 hvězdiček. Sice nevím, jestli to byla ÚPLNÁ (to znamená 100%) bomba, ale líbil se mi moc a je to přesně ten styl filmů, u kterého se dokážu bát.

Trailer k filmu:


3 komentáře:

  1. Jsem ráda, že tu hraje Kate. Sarah moc nemusím ...

    OdpovědětVymazat
  2. Asi se na tento horror vážně podívám. Skvělá recenze! :)
    Kate Beckinsale neznám, ale Luka Wilsona znám moc dobře a už jen kvůli němu mě film začal lákat. A je super, že tam nehraje Sarah Jessica Parker, tu fakt nemám ráda :P)
    Ale námět je taky zajímavý a doufám, že film brzo zkouknu ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se film opravdu moc líbit :)) A Kate mám taky ráda, tady hrála suprově!! :)

      Vymazat

Ahoj! Předen Ti moc děkuji za komentář, dělá mi to radost :)