neděle 17. února 2013

Chci vidět (1)

Ahoj všem! Přeju krásné nedělní odpoledne :)) Dneska snad přidám nějaké filmové recenze, ale začnu tímto článkem - tedy prvním příspěvkem do pravidelné rubriky Chci vidět. O co vlastně půjde? Občas za čas sem dám článek vždy s 5 horory, které mě nějakým způsobem zaujaly a na které bych se ráda podívala. Takže jdeme na to :)

Moje krev
Obsah:Summer (Ashley Greene, Twilight sága) hledá svého otce. Cestou potká sympatického mladíka Toma (Peter Mooney, Kriminálka Miamai) a rozhodne se u něj přespat. Příjemný večer se ale zvrhne v boj o život. Psychicky vyšinutý Tom ji uvězní ve své "lidské zahradě". Tou je špinavý sklep a v něm další dívka Amber (Dani Kind), už na pokraji smrti. Zoufalou situaci se Summer rozhodne řešit lstí. Pomalu s Tomem navazuje vztah a čeká na příležitost utéct. Psychologický horor navazuje na klasické snímky tohoto žánru jako je Mlčení jehňátek nebo Misery nechce zemřít. Do poslední chvíle udržuje napětí a překvapující závěr vyráží dech!
Můj názor: Tento film mě zaujal už před nějakou dobou. K tomu všemu v něm hraje moje oblíbená herečka Asgley Greene. Není zas tak dobře hodnocený, ale na hodnocení hororů zase tak moc nedám. Většinou co se líbí ostatním, nelíbí se tak moc mně. Jsem zvědavá. Každopádně je to místy prý trochu brutální, tak snad to zvládnu :D



Uvnitř (Inside)
Obsah: Po stopách svého slavného krajana, francouzského tvůrce hororů Alexandra Ajy, a velmi specifických a krvavých italských giallo filmů se vydalo režisérské duo Alexandre Bustillo a Julien Maury. A jejich vynikající hororový thriller z roku 2007, který byl oceněn na mezinárodním filmovém festivalu Sitges, je skutečně určen jen otrlým povahám. Hlavní hrdinkou je zde těhotná fotografka Sarah, které se jednoho deštivého dne po vážné dopravní nehodě zhroutí celý svět. Ona sice ze zkroucených plechů nakonec vyvázne živá, a dokonce i plod, který nosí v těle, je podle doktorů nezraněn, zato její životní partner Matthieu zaplatí tragický incident životem. A ani o čtyři měsíce později, v čas Vánoc, není Sarah s touto životní ztrátou smířena. Během jedné ze svátečních nocí krátce před porodem se ale odehraje událost, která její pohled na svět změní. Jejím poslem je zoufalé zabušení na dveře, za nimiž stojí neznámá žena tvrdící, že sama právě prožila vážnou dopravní nehodu a potřebuje si zavolat. Zakrátko je jasné, že její příchod rozhodně není náhodný. Tato osoba přišla do domu ubližovat a prolévat krev. Je to ďábel v lidském těle a vyčerpaná Sarah nemůže doufat, že někdo uslyší její volání o pomoc.
Můj názor: Tak tento film chci vidět už opravdu hodně dlouho. Jediné, co mě vždy odrazovalo je ta brutalita. Tento film je sice home invasion, ale hodně hodně brutální a plný násilí. Já jsem se po čase odhodlala k tomu, že se na něho kouknu (pokud ho teda někde seženu ://). Prý je to hodně strašidelné a napínavé. No a co se týče toho násilí - uvidíme.


Mlha
Obsah: Režisér a scénárista Frank Darabont, známý především filmovým zpracováním románů Stephena Kinga Vykoupení z věznice Shawshank a Zelená míle divákům nyní představí další zpracování povídky Mistra hororů. Výtvarník David Drayton (Thomas Jane) se společně se svým synem Billym (Nathan Gamble) a nepříjemným sousedem Nortonem (Andre Braugher) ráno po neobvykle silné bouři vydávají do nedalekého městečka nakoupit zásoby. Krátce po jejich příjezdu supermarket obklopí hustá a tajuplná mlha, která, jak se zdá, v sobě ukrývá cosi vražedného a děsivého… Ještě větší zlo se ale ukrývá v duších obyčejných lidí, kteří jsou postaveni tváří v tvář zoufalé situaci. Hrůza se pozvolna ale jistě prodírá na povrch...
Můj názor: Film, který jsem náhodou objevila a který je zkrátka skvěle hodnocen. Všem se líbí, všechny zaujal. Jsem zvědavá, jak se bude líbit mně :)) Předlohou k tomuto filmu byla kniha od S.Kinga. Já jsem ji tedy nečetla, ale na film se těším moc. Jenom doufám, že to nebude nějaká slátanina..



Vile
Obsah:Když skupina mladých lidí vezme při návratu z přírody stopařku, ještě netuší, že se již brzy ocitnou v domě, ze kterého jediná cesta ven vede skrz vlastní bolest...
Můj názor: Údajně je to kombinace Saw a klasických vyvražďovaček. Už podle anotace vidíte, že to nebude nic moc ne-brutálního. Spíš naopak.. Podle recenzí a názorů na film, co jsem četla, počítám s tím, že tam to násilí bude :/ Nejsem z toho nějak moc nadšená, ale i tak se na film "těším" (jestli to tak vůbec můžu napsat :D). Takže počítám s tím, že tam bude pár krvavých scén, ale na druhou stranu doufám, že to bude napínavé a že se u toho budu bát. Saw jsem viděla a nebylo to špatné, tak uvidíme.





Citadel
Obsah: Tommy Cowley (Aneurin Barnard) je mladý otec postihnutý chronickou agorafóbiou, odkedy na jeho ženu brutálne zaútočil gang zvrátených a divokých detí. Žije na chátrajúcom predmestí mesta Edelstown, kde sa cíti byť uväznený. Všetko sa ešte zhorší, keď ho začne terorizovať ten istý detský gang, ktorý si podľa všetkého tentoraz vyhliadal jeho malú dcéru. Pomôcť v jeho trápení mu chcú chápajúca sestrička a odpadlícky kňaz, avšak Tommy sa nakoniec rozhodne na vlastnú päsť odhaliť krutú pravdu o maskovaných deťoch. Počas pátrania príde na to, že ak chce premôcť svoj strach, musí sa postaviť démonom vlastnej minulosti a vstúpiť na miesto, ktorého sa bojí najviac v živote. Tou temnou stavbou je opustený panelový dom, známy ako Citadela.
Můj názor:  Ils a Eden lake dohromady.. alespoň podle toho, co jsem četla.. to je teda něco! Tenhle film mám v hledáčku už strašně moc dlouho, bohužel ho stále nemůžu nikde sehnat k vidění.. Takže doufám, že se jednou dočkám. Každopádně se neuvěřitelně moc těším!!

Viděli jste nějaký z těchto filmů? Co na něho říkáte?

2 komentáře:

  1. Viděla jsi REC? Pro mě je to jeden z hororů u kterého mě lekačky fakt děsily a štve mě, že už jsem ho viděla a vím co tam je!:D
    Taky se hrozně ráda bojím :3
    Ale už dlouho jsem nenarazila na žádný pořádný horor:/
    U čeho jsi se nejvíce bála ty?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky!!
      Moc díky za komentář! :) REC jsem neviděla - trošku mi tam vadí ta amatérská kamera.. ale asi se na to brzo kouknu, všichni mi to doporučují :D
      Já se hodně bála u The Strangers :)) ale hodně na psychiku je třeba i Funny Games, Eden lake, Závrať, Collector, Collection.. :))

      Vymazat

Ahoj! Předen Ti moc děkuji za komentář, dělá mi to radost :)