čtvrtek 14. února 2013

The Strangers - skutečné události (Cabin 28, Charles Manson)

Ahoj všem!
Dnes pro Vás mám první příspěvek do rubriky "Podle skutečné události" do které občas budu přidávat. Psaní sem bude časově náročnější, protože musím sama hledat spoustu informací a není to lehké.. Každopádně mě vždycky fascinovalo vše, co se skutečně stalo a vždy mi z toho běhal mráz po zádech. Dnes bych Vás ráda seznámila se silným příběhem, který mě osobně velmi vystrašil..
The Strangers - hlavní role si zahráli skvělí herci Liv Tyler a Scott Speedman

Možná je i pro vás dům místem, kde se cítíte v naprostém bezpečí. Jste izolováni od okolního světa a právě doma jste jako ve svém království. Snad to nejhorší, co se může stát, je když se právě k vám domů dostane vetřelec, který s vámi začne hrát hru na kočku a myš.


O FILMU:
Můj milovaný James alias Scott Speedman
 Po odchodu z kamarádovy svatby odjíždí Kristen McKay spolu se svým přítelem Jamesem do chaty jeho rodičů. Chtějí tu jen přespat a ráno co nejdříve odjet. James je nešťastný, protože Kristen odmítla jeho žádost o ruku. V té době ještě netuší, že prožijí tu nejhorší noc ve svém životě. Všechno to začne nevinným zaklepáním na dveře krátce před čtvrtou hodinou ranní. Za dveřmi stojí mladá blondýnka, která hledá jakousi Tamaru. Tato situace se několikrát opakuje a  Kristen s Jamesem si uvědomí, že něco opravdu není v pořádku. Kolem domu se pohybují 3 vetřelci v maskách, kteří se snaží dostat dovnitř a dvojici děsí k smrti. Začíná boj o holý život.

Ve filmu nejde o násilí ani o krev, což je v dnešní době velké plus. Režisér Bryan Bertino chtěl vytvořit strašidelnou a mrazivou atmosféru a to se mu opravdu povedlo. Při sledování filmu nebudete zhnuseni, ale bude vám běhat mráz po zádech, což je daleko lepší než se dívat na uřezané pahýly nebo mučení. 3 cizinci v maskách jsou velmi tajemné postavy, které vám neukážou své pravé tváře ani na konci filmu. Jejich minulost a důvod, proč dělají to, co dělají, se nedozvíte. Můžete jen hádat, kdo vlastně ve skutečnosti jsou. Sama jsem si na to vytvořila pár teorií, ale kdoví, jak to bylo doopravdy…
Tato scéna mě vždycky dostane

Hlavní roli Kristen si zahrála známá americká herečka Liv Tyler, kterou asi každý zná především z Pána prstenů. Zajímavostí je to, že během natáčení byla nemocná (zánět mandlí). Jejího přítele si zahrál už méně známý herec, ale sympaťák Scott Speedman. Oba herci prohlásili, že natáčení tohoto filmu bylo jedno z nejnáročnějších vůbec. Bertino chtěl dokonalé výkony a tak oba herce při natáčení i strašil, aby byla atmosféra sugestivní a co nejvíce opravdová.

Film se měl původně jmenovat The Faces (tváře), ale nakonec tvůrci vybrali název The Strangers (cizinci). Bertino poslal roku 2004 scénář tohoto filmu do soutěže začínajících režisérů. A právě díky tomuto činu Bertino prorazil do světa (dříve pracoval jako osvětlovač u nízkorozpočtových reklam).

K filmu se již několik let připravuje i pokračování, které by snad mělo být hotové v roce 2013.

ZALOŽENO NA SKUTEČNÝCH UDÁLOSTECH:
Film sám o sobě může trošku klamat, protože většina diváků bere Kristen a Jamese za skutečné osoby, které 11.února 2005 opravdu zemřely. To však není pravda. Kristen a James jsou fiktivní postavy. Je rozdíl mezi založeno a inspirováno skutečnou událostí. U The Strangers se jedná o druhou možnost.

chatová oblast, kde skutečně došlo k masakru
Režisér Bertino našel inspiraci hned v několika případech. Dokonce ho k vytvoření filmu vedla i vlastní příhoda, kdy ho jako dítě strašila banda zlodějů. Nicméně nejvíce ho ovlivnil případ s označením „Cabin 28“, který se stal v roce 1981 v severní Kalifornii. Sheila Sharpová, která přes nos spala u kamaráda se vracela kolem deváté ráno domů a tam uviděla něco, co jí navždy změnilo život. Uvnitř na zemi ležel její 16letý bratr John a jeho o rok starší kamarádka. Oba měli svázané ruce. Byli ubodáni a ubiti k smrti. Sheila později tvrdila, že krev byla všude. Stejně zabitou našla i svou matku, která ležela v kaluži krve. Zvláštní je to, že její 2 malí bráškové byli naprosto v pořádku vzadu v ložnici. Nikdo jim neublížil. Nicméně její mladší sestra Tina zmizela a už ji nikdy nikdo nenašel. Dodnes se neví, co se s ní stalo a jestli ještě vůbec žije. Kdo a hlavně proč spáchal tak hrozný masakr?

Charles Manson - nevím jak vás, ale mě teda děsí...
Zavražděná Sharon Tate
Velkou inspirací byl i známý masový vrah Charles Milles Manson, který se narodil roku 1934 teprve 16-ti leté prostitutce. Prožil nešťastné dětství a už od útlého věku měl problémy se zákonem. Založil sektu s názvem „Mansonova rodina“. Největší zlo napáchali v noci z 8. na 9.srpna roku 1969, kdy vtrhli do vily těhotné Sharon Tateové (manželka režiséra Romana Polanského, hrála ve filmu Ples upírů). První obětí se stal 18letý Steven Parent, který byl ve špatnou dobu na špatném místě. Kolem domu pouze projížděl a to se mu stalo osudným. Polanski v té době natáčel v Londýně, takže byla Sharon sama doma a společnost ji dělali pouze její 3 kamarádi. Nejdřív zavraždili jejího kamaráda se slovy "Jsem ďábel a přišel jsem vykonat ďábelskou práci", poté zavraždili i druhého kamaráda. Kamarádce Abigail se podařilo utéct, ale krvelační vrahové ji dohnali venku u bazénu a tam ji brutálně ubodali. Mezitím v domě jedna z vražedkyň zavraždila Sharon. Ta ji ještě před smrtí prosila o milost už kvůli dítěti. Tu však nedostala. Po smrti Sharon ještě vražedkyně napsala na dveře krví Sharon „Prase“. Po tomto hrůzném činu sekta zavraždila ještě další 2 lidi v Los Angeles.
Všichni vrazi měli jít na smrt, ale nakonec dostali doživotí. 

3 komentáře:

  1. Je fakt hnusné,jak se lidé ve světě chovají.Já vím,že takhle by to asi být nemělo,ale já bych je na smrt poslala,protože tohle už není člověk ale monstrum!

    OdpovědětVymazat
  2. WOW! Skvělý článek!! :)
    Hodně jsi mě vyděsila :D a Charles Manson je vážně monstrum...

    OdpovědětVymazat
  3. Az na to,ze v pripade Cabine 28 se po trech letech nasla lebka Tiny. Pravdepodobne prisla domu, kdyz se ta hruza prave odehravala.

    OdpovědětVymazat

Ahoj! Předen Ti moc děkuji za komentář, dělá mi to radost :)